zaterdag 23 maart 2013

Recept: Tomaat Geitenkaas Tarte


























Eigenlijk was mijn plan om alle ingrediënten van het recept op de foto te zetten. Maar omdat ik zo een groot organisatietalent ben, ben ik dus de boter en de slagroom vergeten (en moest mijn vriend nog een keer terug naar de supermarkt). Dus kunnen jullie beter op de ingrediëntenlijst vertrouwen dan op mijn foto, mochten jullie dit na willen koken. Hier is wat jullie nodig hebben:

//Actually, I wanted to show all the ingredients needed for this recipe in the picture above. But being such an organizational talent, I forgot the butter and the heavy cream. So if you are planning on trying this recipe you could better lean on the ingredient list below, than on my picture. So, here is what you need:

Voor de deeg/ dough:

-250gr bloem/ 250 gr flour
-1/2 tl zout/ 1/2 ts salt
-125 gr boter/ 125 gr butter
-1 ei/ 1 egg
-4 el melk/ 4 tbs milk


Voor bovenop/ topping:

-ca 300 gr. cherry tomaatjes/300 gr cherry tomatoes
-ca. 300 gr geitenkaas/ 300 gr goat cheese
-verse basilicum/ basil

Voor de eiermelk/ egg milk mix

-3 eieren/ 3 eggs
-200 ml slagroom/ 200 ml heavy cream
-175 ml melk/ 174 ml milk
-zout/ salt
-peper/ pepper
-nootmuskaat/ nutmeg

Bereiding:

1. Meng het bloem met zout, boter, ei en melk in een kom en kneed tot een deeg. Laat de deeg een uur rusten. // Mix the flour with salt, butter, egg and melk and knead. Let the dough rest for an hour.

2. Snij in de tussentijd de geitenkaas, de tomaatjes en de basilicum klein. //In the meantime cut the goat cheese, tomatoes and basil.

3. Meng de eieren, slagoom en melk en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.// Mix the eggs, heavy cream and milk and flavour with some salt, pepper and nutmeg.

Rol de deeg uit en leg hem op de bodem van een ingevette ovenschaal. Prik er met een vork wat gaatjes in en bak de deeg alvast voor 15 minuten op 220 graden. Voeg nu de tomaten, geitenkaas en basilicum toe en giet de eiermelk eroverheen en bak nog een keer voor 30-40 minuten. Eet smakelijk!

//Roll out the dough and cover the bottom of a baking dish. Dock the dough with a fork and bake it for 15 minutes on 220 degrees already. After that add the tomatoes, goat cheese and basil and pour over with the egg milk mix. Now bake it for another 30-40 minutes. Enjoy!

Photos: Andrea Maassen
Follow on Bloglovin

8 opmerkingen:

  1. Ooooh wat een mooie foto, die eerste! :) Ziet er geweldig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, dit wil ik ook wel eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha ik vind het desondanks de missende ingrediënten een super foto geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed, ik ga t ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm, ziet er super lekker uit! Misschien iets om volgende week eens te proberen. ^-^

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Love your chopping board! And reading this blog hence I've just nominated you for the Liebster Award, you can read about it at my blog. x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. geweldige snijplankje!
    nomnom, ik heb net gegeten en weer honger, haha!

    BeantwoordenVerwijderen