woensdag 23 januari 2013

Over het verzamelen van dingen

Ik ben slecht in het weggooien en goed in het verzamelen van dingen.  Dat zorgt ervoor dat ik thuis veel spullen, weinig ruimte en (omdat ik ook nog eens slecht ben in orde houden), veel chaos heb. We hebben drie grote inbouwkasten in de woonkamer, maar die kun je maar beter niet open doen (mocht je een keer langskomen).

//I am bad at throwing things away and good at hoarding. Therefore in our appartment I have lots of stuff, little space and (because I am also bad at organizing things) lots of chaos . We have three big cupboars in our livingroom, but you can better not take a look inside (in case you might visit me some day). //De meeste verzamelingen houd ik dan ook liever verborgen. Het zijn in de meeste gevallen immers geen echte verzamelingen van mooie dingen, maar verzamelingen van dingen, die ik later misschien nog wel een keer kan gebruiken. Mijn robots laat ik echter graag aan jullie zien. Op één robot na waren het allemaal cadeautjes en mijn favoriet is de grote. Als jullie ook van verzamelingen en van robots houden: Tot 28 april is er in het Museum van de Twintigste Eeuw de expostie 'Robots & Space toys' te zien. Een robot collectie van mensen die nog beter zijn in het verzamelen dan ik. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik hoop er binnenkort nog naartoe te gaan. Wat verzamelen jullie?

//I try to hide most of my collections, as they are no real collections of nice things but hoardings of stuff, that might turn out useful later. But I make an exeption for my robot collection. Besides one of them, all were presents. The big one is my favorite. If you love collections and robots too, till april 28, in the Museum van de Twintigste Eeuw, there is an robot exposition, called 'Robot & Space toys'. I haven't been there yet, but I hope to visit it soon. What do you collect?//

Photo: ©Andrea Maassen
Follow on Bloglovin

20 opmerkingen:

 1. Oh wauw, wat een leuke verzameling!! Ik ben ook dol op robotjes maar heb er maar één. Heb er ooit nog eens een hele vage blogpost aan gewijd, hahaha: http://www.formsandfinds.com/2012/11/lonely-iron-man/ Ik vind die pot bovenop de kast trouwens ook super!! Mooie kleurtjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, ik vind robotjes ook érg leuk (maar spaar ze niet, omdat ik ongeveer 1000 andere dingen verzamel). Ik verzamel kokeshi (houten Japanse poppen), hysterische hondenbeeldjes, servies en volgens mijn Lief dienbladen en placemats. Maar ja, die zijn functioneel..daar kan je er niet genoeg van hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, wat leuk! Ik verzamel van alles onbewust haha. Waar ik nog wel meer van zou willen zijn kokeshi poppen. Ik heb er nu drie, maar er mogen er gerust nog wat bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke verzameling! Ze zijn ook echt állemaal mooi :)
  Ik geloof niet dat ik iets verzamel.. al kan ik ontvangen postkaartjes/verjaardagskaarten moeilijk weggooien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke collectie! Ik herken je 'probleem', ik vind het zelf ook moeilijk om dingen weg te gooien. Ik verzamel uiltjes! In alle soorten en maten. Vind het gewoon zo'n toffe beesten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha we kunnen elkaar de hand schudden hoor! Ik verzamel alles wat los en vast zit en kan ook met pijn in mijn hart af en toe wat wegdoen.... Je moet bij mij ook niet achter de deur van mijn trapkast kijken :D
  Maareuh, ontzettend leuke robotjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, superleuk post! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha zo leuk! De meest rechter (zie ik die nou twee keer?) vind ik erg leuk! Volgens mij verkochten we die bij Sid & Liv!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, die heb ik inderdaad twee keer :) twee keer gekregen als cadeautje. en de kans is groot dat iig een ervan van sid&liv komt, want het meisje woonde er bijna naast (ik ook trouwens. hehe. maar nu niet meer. ik moet er snel eens weeer heen).

   Verwijderen
 9. Wat zijn die robotjes ontzettend leuk! Ik zag er laatst een aantal bij Sissy Boy Homeland, die waren ook al zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ja by sissy boy hebben ze sowieso wel veel leuke dingen vind ik :)

   Verwijderen
 10. wat leuk zeg!
  ik verzamel niet echt meer iets, eigenlijk ... ansichtkaarten misschien, die koop ik overal (te veel), maar niet echt iets dat ik 'tentoonstel'.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goede tip! Mijn ouders wonen in Hoorn, dus zodra ik tijd heb zal ik eens een bezoekje aan het museum wagen! Naast het museum zit trouwens het filmhuis van Hoorn. Dat is dan weer een tip van mij ;-). Kan je na je museumbezoek een filmpje pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh leuk die robots! Die expo klinkt als een aanrader, misschien toch eens een dagje Hoorn doen binnenkort dan want het afficemuseum staat ook al erg lang op het lijstje. :-)

  Zelf moest ik even nadenken over wat ik echt verzamel want ik heb bijna overal wel een kleine verzameling van omdat ik dat leuk vind staan samen (je ruimteprobleem herken ik dus goed!)

  Waar ik een enorm zwak voor heb en dus echt niet aan voorbij kan lopen als ik het in de kringloop of rommelmarkt vind is:
  Figgjo aardewerk
  Mooie oude lampjes (vooral sixties)
  Vintage stof met mooie prints.

  Oh, ik neem altijd ook goed knutselmateriaal mee als ik het tegen kom. Telt dat ook als verzameling? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja. knutselmateriaal verzamel ik ook! dat ligt namelijk voornamelijk in onze kasten :D ik moet snel eens op zoek naar handige opbergsystemen. :)

   Verwijderen
 13. Heerlijke verzameling, ik vind dat kleine gele robotje toch we het allerschattigst!
  Ik verzamel mooi (retro) servies. En theepotten. En gave stofjes kan ik ook niet laten liggen. Mijn kasten zitten dus ook propvol. Al kan ik de laatste tijd steeds beter opruimen en wegdoen. Gelukkig maar, weer extra ruimte voor nieuwigheden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Andrea, Lovely to see your collection of robots. Such characters! I like the green one the best x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hihi ik las net bij mevrouw Ekster dat je een berichtje had geplaatst over de robotjes die je spaart. Toen was ik erg nieuwsgierig geworden en kwam even bij je langs. Ik spaar namelijk ook robotjes! Maar je hebt nog veel meer moois te laten zien op je blog! Blij verrast! Je maakt mooie dingen joh.

  BeantwoordenVerwijderen